21st SUBMISSION JIU-JITSU TOURNAMENT FEBRUAR 2006 / 12. februar 2006

V nedeljo 12.2.2006 je v športni dvorani na Planini v Kranju potekalo državno prvenstvo v 21st century submissiom grappling jiu-jitsu. Na tekmovanju ni bilo kategorij po teži, kar je obetalo zelo zanimive borbe. Za dobro počutje tekmovalcev in gledalcev pa so poskrbela dekleta iz plesne skupine Frike.

Tekmovanje se je začelo v kategoriji moških razrednih pasov. Borili so se po sistemu treh celic, zmagovelci vsake od teh pa so se pomerili med seboj za prva tri mesta. Na koncu so se za medalje med seboj pomerili Rok Antolin (Hirschmann Jiu-Jitsu Kranj), Domen Lorencin (Peter Cakič Ultimate Jiu-Jitsu Ljubljana) in Siniša Rešek (Peter Cakič Ultimate Jiu-Jitsu Ljubljana). Na koncu je slavil član ljubljanskega kluba Domen Lorencin, ki je Antolina premagal z zaklepom roke.

Sledil so borbe v ženski kategoriji, kjer so se tekmovalke pomerile vsaka z vsako. Prvo mesto je zopet zasedla Alenka Klemen.

Na koncu so prišle na vrsto najzanimivejše borbe v kategoriji moških črnih pasov. Vsi borci so pokazali odlične borbe v parterju. Pomerili so se po sistemu vsak z vsakim. Tretje mesto je zasedel Marijan Kokalj (Mariajn Kokalj Jiu-Jitsu Team Celje). Najbolj zanimiva borba večera se je obetala med Petrom Cakičem in Tevžom Erženom. Oba sta pokazala odlično znanje jiu-jitsa, vseeno pa se je na koncu zmage veselil Tevž Eržen, ki je  presenetil Cakiča z zaklepom roke.

Vse zahvale tudi sponzorjem prireditve in sicer:

Prireditev so sofinancirali: Mestna občina Kranj, KŠK – Klub študentov Kranj, YUCCA BOATS Ljubljana, ALU – PROJEKT d.o.o., Kamnik;

Nagrade so prispevali: BUDO SHOP – Andrej Jesenc s.p. Ljubljana,MAXXIMUM SHOP Kranj, SABAI – SALON TAJSKE MASAŽE Čatež ob Savi, FITNES CENTER POPAJ Kranj, RENTA COMM d.o.o., Ljubljana, SUD – Siloviti udarec – Wevit commerce d.o.o. Borovnica, VRTNARSTVO GAŠPERLIN d.o.o. Moste pri Komendi, VRTNARSTVO ANTOLIN d.o.o. Žabnica, TOP TISK d.o.o. Domžale, JABLANA – Proizvodnja in prodaja zdrave prehrane Ljubljana;

Rezultati turnirja:
Kategorija moški razredni pasovi:

1. mesto: Domen Lorencin (Peter Cakič Ultimate Jiu-Jitsu)
2. mesto: Rok Antolin (Hirschmann Jiu-Jitsu)
3. mesto: Siniša Rešek (Peter Cakič Ultimate Jiu-Jitsu)

Kategorija ženske:
1. mesto: Alenka Klemen (Hirschmann Jiu-Jitsu)
2. mesto: Jana Klemen (Hirschmann Jiu-Jitsu)
3. mesto: Tanja Pirjevec (Peter Cakič Ultimate Jiu-Jitsu)

Kategorija moški mojstrski pasovi:
1. mesto: Tevž Eržen (Hirschmann Jiu-Jitsu)
2. mesto: Peter Cakič (Peter Cakič Ultimate Jiu-Jitsu)
3. mesto: Marijan Kokalj (Mariajn Kokalj Jiu-Jitsu Team Celje)