Življenje

V družbenem življenju vsi zelo veliko pričakujejo od nas: doma, v službi, povsot. Zmeraj smo pod velikim pritiskom. Poleg vsega kar nam družba nudi je samo trenutno dobro počutje, a čez nekaj trenutkov ostane praznina, razočaranje.

V moje življenje je posijalo sonce odkar treniram v Andokai Aikido šoli. Še predno sem začela trenirati je bilo moje življenje precej dolgočasno in veliko bluzenja, iskanja. Nič me ni notranje osrečilo. Zdaj je čisto drugače. Andokai Aikido nam zagotovo povrne nazaj smisel življenja, bivanja. Vsak trening naredi učitelj nekaj posebnega. Zmeraj je drugače. (V drugih šolah je zopet čisto drugače) Prava lepota.

Včasih nam gre bolje, včasih pa glava tako nagaja, da bi jo kar brcnil kot žogo. Jezni smo nase in na druge. Ampak vse to spada zraven. Veliko praktikantov Aikido-ja se prestraši sprememb, ki se dogajajo v vsakomur. To je čisto normalno, da se spreminjajo, da se bolje zavedamo samega sebe in drugih ljudi okrog sebe. Brez treningov je za mene življenje totalno prazno, dolgočasno. Treniram zato, da postanem boljši človek. To pa pomeni, da se mi dogajajo stvari, ki so mi všeč in tiste, ki mi niso čisto nič.

Treningi, učenje so zelo pomembni za posameznikovo življenje. Zato pa veselo naprej.

Alenka Klemen, Shodan