Z aikidom do zbranosti duha

Najprej bi rad pozdravil idejo za naš bilten, ki izhaja enkrat letno, čeprav mislim, da si vsi želimo več izvodov na leto. Meni osebno bilten, poleg našega mojstra, pomeni vodnik skozi vadbo. Vadba pa je pot do končnega odgovora ali resnice: Zakaj smo tu?

Verjamem, da se vsi tudi v zasebnem življenju trudimo priti do tega odgovora. Kljub temu pa ne smemo živeti v prihodnosti ali preteklosti, kajti pomemben je samo ta trenutek. Zavedati se je treba, da je vse minljivo, samo sprememba je večna. Vsi smo na poti, na zdravilnem romanju, sredi duhovnega prebujanja. Ko se zavemo svoje poti, se lahko prenehamo upirati in začnemo sodelovati s čudežnim procesom rasti in učenja.

Vemo, da je kal vsega trpljenja ego. Prizadevamo si za neprave stvari, oziroma za prave stvari na nepravi način. Nadomestimo ego s sočutjem. Prisluhnimo drugim, kajti vsakdo ima za nas sporočilo, in pustimo svojo zgodbo postrani. Hodimo po poti resnice in lahko bomo srečno zaživeli.

Vadba AIKIDO-ja nam vse to daje in še več. Lahko smo srečni, da smo bili ob pravem času na pravem mestu in tako postali učenci ANDOKAI AIKIDA.

Še nasvet: svojega sovražnika uničiš tako, da ga spremeniš v svojega prijatelja.
Vsem želim veliko zdravja, sreče, čim manj skrbi in jeze ter veselje in napredek pri vadbi AIKIDA.

Dejan B., Shodan