Kaj mi pomeni aikido?

Na treningu z vsako vajo in tehniko pridobivam večjo samozavest, sem bolj umirjena, sproščena in imam še večje spoštovanje do drugih.

V vsakdanjem življenju večkrat vadim tehnike, enkrat pa sem jlh uporabila tudi že za obrambo.

Glede na to, do sem že deset let aktivno trenirala borilno veščino Karate (Shotokan), lahko primerjam sam način tehnike, učenje Mojstra odnos učencev do Mojstra in obratno.
Tehnika – če sem v vlogi napadalca je ta tehnika groba, če pa sem v vlogi obrambe, mi je ta tehnika zelo umirjena.

Mojster – glede na bivšega trenerja sem šele sedaj spoznala in občutila pravi odnos med Mojstrom in učencem. Zelo spoštujem njegov trud in način učenja, ki mi na vsakem treningu vliva večji in bolj spoštljiv odnos do te borilne veščine. Že na prvem treningu sem bila sprejeta kot pravi prijatelj in učenec. Še posebej spoštujem in sem iskreno hvaležna za njegov trud, ki go vlaga na vsakem treningu. Že sam način in izvajanje vaj, ki ga prikaže Mojster, so popolnoma drugačne kot pri Shotokanu. Zelo všeč mi je pristop in način pri prikazovanju in učenju raznih vaj in tehnik. S spoštovanjem!

Aikido ima name pozitiven vpliv. Maje življenje je bolj umirjeno, svojo energijo vlagam v pozitivne stvari, ter imam drugačno mnenje glede na vpliv negativnih stvari, saj sem se skozi treninge naučila takim stvarem izogniti.

Za konec bi zapisala le to, da mi ni žal, ker sem zapustila deset letni trening in pričela z vadbo Andokai Aikido-ja. Zahvala gre Mojstru in pa seveda vsem ostalim, ki se zalagate z vašim trudom in prenašate vaše znanje na nas učence.

Tanja Šinko, Rokkyu