Andokai Aikido in Hirschmann Jiu-jitsu: Moja pot, vaša pot

Do osebnega zadovoljstva, do smisla življenja, ki ga vsi tako iščemo. Iskreno si moramo želeti spoznati v tem ponorelem svetu nekoga, ki resnično vsebuje vrednote, ki izginjajo. To pomeni resničnega Mojstra tukaj in sedaj.

Nekdo več ve od nas vseh, lahko si samo presrečen, da se učiš od človeka, ki je poln znanja in modrosti.
Najboljše je, da ostaneš preprost fant ali dekle in se učiš. Samo z iskrenim in trdim treningom in z vztrajno voljo lahko postanemo dobri borci. V globini srce, v neskončnosti veselja in žalosti vidim pravo pot. In tako je prišlo tudi spoznanje, da me treningi resnično osrečujejo. Brez velikega Mojstra v vseh pogledih, gospoda Anda Hirschmanna, in borilnih veščin, ki jih poučuje, kot sta Andokai Aikido ter Hirschmann Jiu-jitsu, ne bi bila to, kar sem sedaj.

Meni treningi pomenijo več, največ, kar se mi je dogodilo v mojem življenju, kajti moje dragoceno življenje se je postavilo na prave tirnice. Treningi me vseskozi učijo globokega razumevanja sebe in drugih in vsega, kar se dogaja okrog mene. Četudi se morda ne opazi na zunaj, jaz točno vem, da sem se spremenila. Po dolgih letih dvomov sem končno spoznala, da treniram samo zaradi sebe, da postanem boljši človek.

Vsak dan hočem biti boljša, bolj iskrena do sebe in drugih. Tehnike, ki se jih učimo, so zelo učinkovite.

Brez dvoma vse dela. Mnogi dvomljivci so že okusili, kako lahko boli, če se delaš preveč >frajerja<.
Kje ste dekleta, žene, fantje, možje?! Hudi časi prihajajo in boljše je, da preventivno iskreno treniraš, če se ti slučajno kaj dogodi, kajti v življenju si sam.

Naši treningi so: zakon, >top of the top<. Hitro se naučimo samoobrambe in s tem postajamo boljši ljudje.

Hvala našemu mojstru Andu Hirschmannu, ki mu je ponovno osmislil moje dragoceno življenje.

Najlepša hvala,

Alena Klemen