Ando Gym Kranj

Redna vadba Andokai Aiki Jiu Jitsu, vsak tor in čet od 17.30 do 19.00.

Delavnice  samoobrambe za ženske

Nova delavnica je razpisana 14.10.2017 od 9.00 do 12.00. Cena delavnice je 25.00EUR.

Prosimo za predhodno prijavo.

Info: Martina (051 263 080)

email: info@andogymkranj.si

PREVIDNOST, SAMOOBRAMBA, VARNOSTNA NAVODILA


To so pomembne informacije za ženske vseh starosti - skozi oči posiljevalca ( skupini zapornikov-posiljevalcev so postavili vprašanja kako izbirjo potencialne žrtve in tukaj je naštetih nekaj dejstev);

 1. Prva stvar, ki jo opazijo, je način nošenja-urejenosti las. Najbolj ogrožene so ženske, ki nosijo čop, kito, dolge lase ali druge pričeske, ki jih z lahkoto zgrabijo in tako kontrolirajo žensko. Ženske s kratko frizuro niso pogoste tarče posiljevalcev.
 2. Druga najbolj opazna stvar so obleke. Iskali bodo tako oblečene ženske, ki jih z lahkoto in hitro strgajo z oblačil. Mnogi od njih nosijo škarje, prav za rezanje oblačil.
 3. Iščejo ženske, ki hodijo in se pogovarjajo po telefonu ali brskajo po torbici, saj niso pozorne in jih z lahkoto nadjačajo.
 4. Največ napadov in posilstev se zgodi v zgodnjih jutranjih urah med 5.00 in 8.30 zjutraj.
 5. Najbolj pogosta mesta za napad so parkirišča in garaže nakupovalnih centrov in pisarn, oz. delovnih mest, javne čakalnice, postaje,...
 6. Napadalci zgrabijo žensko in jo čimhitreje premaknejo na drugo lokacijo, kjer ne bodo opaženi in jih ne bodo ujeli.
 7. Le majhen procent napadalcev(2%) nosi orožje, saj v primeru, da je obsojen, dobi veliko višjo kazen za oborožen napad ( 3-5 ali 15-20 let)( ZDA).
 8. Če pokažete kakršenkoli upor, je manj možnosti, da bodo napadli, saj bo to pomenilo težjo nalogo in več časa in možnosti, da jih bo kdo opazil.
 9. Njihova izjava je, da ne bi napadli ženske z dežnikom ali drugim predmetom, ki bi ga lahko uporabile z rokami za obrambo z razdalje.Obramba s ključi ni najboljša ideja, saj se morate čisto približati napadalcu, da jih uporabite, tako da je bolje prepričati napadalca, da vas ni smiselno napasti.
 10. Če vas nekdo zasleduje na parkirišču, v garažni hiši ali na ulici, se obrnite proti njemu in ga vprašajte koliko je ura ali kaj drugega. Tako ga vidite v obraz in niste več tako primerna tarča, saj ga lahko prepoznate.
 11. Če se nekdo napoti proti vam in prihaja proti vam, zavpijte STOP! ali POČAKAJ! In večina posiljevalcev bo odstopila od svojega namena, če bo ženska zavpila ali pokazala, da se bo branila, kajti vedno iščejo lahke tarče.
 12. Če vas nekdo zagrabi, ga ne morete premagati s fizično močjo, lahko pa ga premagate z umom - ga preslepite.


UDELEŽITE SE KVALITETNE VADBE SAMOOBRAMBE ZA ŽENSKE, samo podatki o vitalnih točkah, kako se ubraniti napadalca NISO DOVOLJ! Pomembna je fizična in psihološka priprava!

NEKAJ NASVETOV:

 • Vedno bodite pozorni na okolico, premikajte se v družbi - ne sami, če je mogoče;če opazite nekoga, ki se čudno obnaša, zaupajte svojim občutkom in se izognite situaciji (lahko se boste počutili slabo, neumno v situaciji, toda če je moški predator-napadalec, se boste ob posledicah počutili veliko huje!);
 • Če nekdo od vas zahteva denarnico ali torbico, mu jo NE PODAJTE v roke, temveč vrzite na tla - če ga bo bolj zanimala denarnica kot vi in jo bo šel pobrat, tecite kot nori v drugo smer;
 • Če se vam zgodi, da vas zgrabijo in vas vržejo v prtljažnik, zbrcajte ven zadnje luči in pomolite ven roke ter mahajte - voznik vas ne bo videl, vsi ostali pa. To je že reševalo življenja.
 • Ženske imajo navado, da se po nakupih usedejo v avto, jejo, delajo in sedijo, preverjajo urnike, se pogovarjajo po telefonu,...NE DELAJTE TEGA!! Predator vas bo opazoval in to je zanj odlična priložnost, da se usede na sovoznikov sedež, vam usmeri pištolo v glavo ( zagrozi z orožjem) in ukaže kam peljite. TAKOJ KO SE USEDETE V AVTO, GA ZAKLENITE IN ODPELJITE.
 • Če nekdo pride v avto in vam zagrozi z orožjem, NE ODPELJITE STRAN, namesto tega se z vso brzino zaletite v čim bližjo oviro. Vaš air bag vas bo rešil, če bo napadalec sedel zadaj, bo imelo to zanj hude posledice. Takoj po trku se rešite in tecite stran - bolje kot da najdejo vaše truplo odvrženo na oddaljeni lokaciji.

Nekaj nasvetov pri parkiranju na parkiriščih ali parkirnih garažah:

 • Vedno poglejte okoli sebe, poglejte v vaš avto, na sovoznikov sedež in tla, na zadnje sedeže, preden se vsedete v avto.
 • Če je poleg vašega avta parkiran večji avto - kombi, vstopite v svoj avto s sovoznikove strani. Ogromno napadov se zgodi na tak način, da žensko, ki odklepa svoj avto, napadalec zgrabi in zvleče v kombi.
 • Poglejte v avto, ki je parkiran poleg vašega na voznikovi in sovoznikovi strani. Če sedi sam moški na sedežu ob vašem vozilu, se raje vrnite v nakupovalni center ali v službo in prosite varnostnika, da vas pospremi do avta. VEDNO JE BOLJE BITI PREVIDEN, KOT OBŽALOVATI! ( bolje paranoičen, kot mrtev)!
 • vedno se peljite z dvigalom in ne hodite po stopnicah ( stopnice so idealen kraj za napad - posebno ponoči );
 • če ima napadalec orožje in vas nima pod kontrolo - tecite! Vedno tecite stran, najbolje cik-cak ( zadel bo samo 4 na 100 primerov-tarčo, ki se premika in četudi bi zadel, je majhna verjetnost, da vitalni organ );
 • ženske vedno želijo ugajati, biti prijazne, simpatetične. NIKAR!!! To vas lahko pripelje do posilstva ali celo uboja. Obstaja veliko primerov moških, simpatičnih, dobro izobraženih, ki so na račun lahkovernosti in pripravljenosti pomagati, na lahek način ugrabili ali posilili ženske.
 • Zelo odmeven primer serijskega morilca v Ameriki je žensko zvabil iz hiše z glasom jokajočega dojenčka pred hišo...


NE SLEPITE SE - TUDI VI STE POTENCIALNA ŽRTEV -

SAMOOBRAMBA PRAVICA DO SAMOZAŠČITE

Za več informacij o treningih, ali če bi želeli seminar za vašo skupino ali organizacijo, kontaktirajte Andogymkranj po telefonu 051/263-080 ali e mail: info@andogymkranj.si